A BKSZC 4 tagintézménye iskolánkban tartotta meg a Szakmák éjszakáját.

(Mándy Iván Szakképző Iskolá és Speciális Szakiskola, Modell Divatiskola és Iparművészeti, Ruha- és Bőripari Szakközépiskola és Szakiskola, Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Szakközépiskola Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola)


A Szakmák éjszakáját 2016. ápr. 15-én először rendezték meg egyidőben az ország több mint 100 szakközépiskolájában. A rendezvény célja az volt, hogy népszerűsítse a különböző szakmákat az általános iskolás diákok és szüleik körében.
Iskolánkban Borbola Erika tagintézmény-vezető nyitotta meg a rendezvényt, amin érdekes programok keretében mutatkoztak be a BKSZC iskolái.

Az ebédlőben a Mándi Iván Szakképző Iskola diákjai a pincér szakma és a marcipánfigura készítés fortélyait mutatták meg, az udvaron bográcsban készített pincepörkölttel örvendeztették meg az éhes vendégeket.

A Schulek Frigyes Szakközépiskola érdekes sportrendezvényekkel Taek-won-do bemutatóval és egy a kozmásokkal közösen megtartott Íjászversennyel és sportversenyekkel ( foci, kosár, röplabda) járult hozzá a program sikeréhez.
Az aulában egy képes bemutatón népszerűsítették az iskolájukat.


A Modell Divatiskola diákjai gyöngyfűzéssel, próbababa öltöztetéssel, nyakkendő ruhák készítésével mutatkoztak be.

A Kozma diákjai az aulában a faipari szakma szépségeit mutatták be, a fafaragást és az intarziakészítést, a 110-es teremben Juhász András, iskolánk tanára CNC bemutatót tartott.
A dekoratőr és a lakberendező tanulók a látványfestéssel és a digitális képregény ill. látványtervezéssel mutatkoztak be.
A rendezvény egyik érdekes színfoltja volt az iskolánk által rendezett művészeti kávéház.
Az est díszvendége Nagy Gusztáv roma származású költő, író, műfordító volt. A Kozma zenekar mellett a Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakközépiskola diákjai autentikus roma népzenével és néptánccal örvendeztették meg a közönséget, majd saját műveikkel a Fedél nélküli Alapítvány alkotói ill. a Kozma slammerei is felléptek.2017.12.15.
Cím: 1041 Budapest, Deák Ferenc u. 40. Tel.: +36 1 369-62-41
arculat: Zsankó László
programozás: Szakács Zsolt /fr.:03.09./

-- oldaltérkép --mt: 568