• A Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola és jogelődje egyidős a magyar középfokú szakképzéssel. Története tükrözi a hazai technikusképzés egész történetét.
  A Középipari Tanoda 1883-ban alapított faipari tagozata 1947-ben költözött Újpestre, és egyesült az itteni községi szakiskolával, amely 1895-től a történelmi Magyarország első Faipari Szakiskolája volt. A múlt század vége óta gyors ütemben növekvő faipar több mint ezer prosperáló vállalkozása építtette fel az iskola akkor impozáns épületét (ma Görgey Artúr út 26.).
  A gazdaság változó igényei folytán – az épület-adta lehetőségeket kihasználva – idővel újabb szakmák oktatása is megindult, 1926-ban fémipari, majd néhány évtizede elektronikai szakterületen, az akkor szervezetileg már külön vált, de közös épületben működő testvériskolában. A faipari technikus képzés a hatvanas, hetvenes évekre az épület alapterületét, tanulólétszámát tekintve visszaszorult ugyan, de megőrizte, illetve továbbadta az évszázados múlt szakmai tapasztalatait.

 • A szorító helyhiányt 1986-ban a régi épülettel szemközt az utca túloldalán felépült új iskolaépület és annak korszerű tanműhelye oldotta meg.

 • Ezek a körülmények nyújtottak jó lehetőséget arra, hogy az 1990-es rendszerváltozást követően alapjaiban átalakuló hazai faipar követelményeinek megfelelően, az eddigi tapasztalatát felhasználva, az iskola nevelőtestülete megkezdje a faipari technikusképzés teljes körű megújítását.
  Tárgyi adottságok

 • Az iskolaépület a jelenlegi tanulólétszámot még fogadni tudja. Biztosítható a szaktanterem az erre feltétlenül igényt tartó területeken (angol, német, fizika, kémia, automatizálás, számítástechnika, rajz).
  Speciális helyiségek:
  CAD-terem,
  nyelvi labor,
  könyvtár,
  ebédlő – építészeti adottságai átlagon felüliek.


2017.12.15.
Cím: 1041 Budapest, Deák Ferenc u. 40. Tel.: +36 1 369-62-41
arculat: Zsankó László
programozás: Szakács Zsolt /fr.:03.09./

-- oldaltérkép --mt: 543